Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA anunță câștigătoarea Ligii Campionilor din acest sezon: Anul trecut a nimerit-o

champions league

UEFA Champions League se reia marţi seară cu primele partide din faza optimilor, iar specialiştii UEFA au lansat un pronostic în ceea ce priveşte câştigătoare trofeului în acest an. În realizarea studiului s-au luat în calcul mai mulţi factori, iar răspunsul oferit de "testele" celor de la UEFA este FC Barcelona, anunță Prosport.ro.

Este pentru al doilea an când UEFA realizează un astfel de studiu, iar în sezonul precedent specialiştii forului european au avut dreptate: Real Madrid, echipa pe care au indicat-o drept câştigătoare, s-a impus în finala cu Atletico Madrid.

Citește și: Halep și naționala de fete dau piept cu Marea Britanie în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup

UEFA a luat în calcul patru criterii atunci când a început acest studiu, informează Marca. Criteriile ţin de fapt de statistica sezoanelor precedente. Astfel, niciodată în istoria competiţiei o echipă ajunsă în faza eliminatorie de pe locul secund al grupei nu a câştigat trofeul. Au fost eliminate aşadar PSG (adversara Barcelonei din optimi), Benfica, Manchester City, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Real Madrid, FC Porto şi Sevilla. Apoi, niciodată nu a câştigat trofeul echipa care a încasat cele mai puţine goluri în faza grupelor. Astfel, Juventus şi Atletico au ieşit din calcul, iar Porto şi Sevilla au primit încă o "bilă neagră".

De asemenea, criteriul experienţei este unul important în UEFA Champions League. Cu alte cuvinte, Leicester, echipă aflată la prima participare, are şanse minime la trofeu. Ultimul criteriu luat în calcul de UEFA este tradiţia. În precedentele 19 sezoane, doar Chelsea în 2012 a reuşit să câştige în premieră Liga Campionilor. Potrivit celor de la UEFA, un astfel de scenariu este puţin probabil să se mai repete. Sevilla, PSG, Arsenal, Atletico Madrid, Leicester, Bayer Leverkusen, Manchester City, AS Monaco şi Napoli au fost "şterse" de pe listă.

Finala din acest an a UEFA Champions League se va disputa pe 3 iunie 2017, pe Millennium Stadium din Cardiff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.