Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA își cere scuze fanilor pentru evenimentele de la finala UCL

liga campionilor

UEFA a prezentat scuze fanilor care au fost afectați de evenimentele din jurul finalei Ligii Campionilor, după ce fraudele cu bilete și problemele din public au afectat evenimentul de pe Stade de France din Paris.

Meciul a fost amânat cu peste 30 de minute după ce polițiștii au reținut cu forța persoanele care încercau să intre pe Stade de France, în timp ce trupele de intervenție polițienești au pulverizat gaze lacrimogene asupra fanilor, inclusiv femei și copii.

„UEFA dorește să își ceară scuze sincer tuturor spectatorilor care au fost nevoiți să trăiască sau să asiste la evenimente înfricoșătoare și dureroase în perioada premergătoare finalei UEFA Champions League... într-o seară care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului european de club", a precizat organismul vineri, într-un comunicat.

„Niciun fan al fotbalului nu ar trebui să fie pus în această situație și nu trebuie să se mai întâmple".

Mare parte din vină a fost atribuită fanilor lui Liverpool de către ministrul francez de interne Gerald Darmanin, dar acesta a recunoscut că poliția a fost luată prin surprindere de câteva sute de „delincvenți" locali care au apărut pentru a provoca probleme.

Organismul care guvernează fotbalul european a comandat un raport independent la începutul acestei săptămâni.

Vineri, aceștia au prezentat domeniul de aplicare, încercând să stabilească o cronologie a evenimentelor, să examineze planurile operaționale, să evalueze rolurile și responsabilitățile și răspunsul la evenimentele din interiorul și din afara stadionului.

"Anchetatorii vor colabora cu UEFA și cu toate părțile interesate relevante, inclusiv, dar fără a se limita la grupurile de fani... cluburile finaliste, spectatorii în general, Federația Franceză de Fotbal, poliția și alte autorități publice naționale și locale, precum și operatorul stadionului", a adăugat acesta.

Real Madrid a cerut răspunsuri de la organizatori cu privire la măsurile luate pentru protejarea suporterilor, în timp ce directorul executiv al lui Liverpool, Billy Hogan, a reiterat solicitarea unei anchete, afirmând că a scris la UEFA și a ridicat întrebări specifice.

Real Madrid a câștigat finala de sâmbătă cu 1-0 și a obținut a 14-a Cupă Europeană, un record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.