Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA și-a cerut scuze suporterilor care au fost obligaţi să asiste la incidentele produse în urmă cu o săptămână pe Stade de France

https://futballnews.com/
trofeu uefa, bucuresti

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a prezentat scuze suporterilor care au fost obligaţi să asiste la incidentele produse în urmă cu o săptămână pe Stade de France, la finala Ligii Campionilor, câştigată de echipa spaniolă Real Madrid în faţa formaţiei engleze FC Liverpool (1-0), informează AFP, citat de Agerpres.

"UEFA doreşte să prezinte sincere scuze tuturor spectatorilor care au fost nevoiţi să se confrunte sau să fie martori la evenimente înfricoşătoare şi tulburătoare înaintea finalei Ligii Campionilor, la Stade de France, în 28 mai 2022, la Paris, într-o seară care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului european", a precizat instanţa europeană într-un comunicat.

"Niciun fan al fotbalului nu ar trebui să fie pus într-o astfel de situaţie, care nu trebuie să se repete", a subliniat UEFA, care a ordonat deschiderea unei anchetei independente în acest caz.

Ancheta a fost încredinţată fostului ministru portughez al Sportului Tiago Brandao Rodrigues, şi urmează să "identifice deficienţele şi responsabilităţile tuturor entităţilor implicate în organizarea finalei".

UEFA a explicat anterior că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat sâmbăta trecută turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Poliţia a fost obligată să intervină cu gaze lacrimogene după ce mulţi suporteri au forţat filtrele de control din jurul stadionului.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0), prin golul marcat de brazilianul Vinicius Junior în minutul 59.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.