Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA va crea un grup de lucru pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii financiare a fotbalului european

Evening Standard
UEFA

UEFA va crea un grup de lucru pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea financiară a fotbalului european pe termen lung, care va fi format din 11 reprezentanţi ai federaţiilor naţionale, Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), ligilor europene, FIFPro Europa şi colectivului "Football Supporters Europe", informează EFE.

Crearea acestui grup a fost decisă vineri, în cadrul şedinţei Comitetului de licenţiere a cluburilor, prezidat de vicepreşedintele UEFA Gabriele Gravina, care a abordat probleme legate de licenţele cluburilor şi sustenabiliatea financiară, potrivit Agerpres.

Conform UEFA, "cu consensul crescând în rândul părţilor interesate că sustenabilitatea financiară este esenţială pentru viitorul fotbalului european, comisia a subliniat necesitatea de a aplica în mod consecvent cadrele de reglementare ale UEFA şi de a le îmbunătăţi în continuare, dacă este necesar".

Organizaţia a precizat că "tranzacţiile recente din fotbalul european la nivel de club au ridicat îndoieli cu privire la aplicarea consecventă a noilor Regulamente UEFA privind sustenabilitatea financiară" şi, ca răspuns, Comitetul de licenţiere a cluburilor a propus modificări referitoare la "contabilitatea operaţiunilor de transfer pentru a preveni practici abuzive şi garantarea tratamentului egal".

În plus, Comitetul a convenit să exploreze noi modalităţi de îmbunătăţire a durabilităţii şi competitivităţii pe termen lung a fotbalului european şi să formeze grupul de clubul specializat, menţionat anterior.

UEFA a explicat că va analiza impactul impozitelor naţionale şi al taxelor sociale în diferite jurisdicţii, pentru a dezvolta mecanisme eficiente şi echitabile de control al costurilor.

Se va examina, de asemenea, fezabilitatea unor măsuri specifice care să completeze regula actuală privind costurile echipei, cu scopul de a îmbunătăţi controlul costurilor, de a promova dezvoltarea jucătorilor tineri şi de a încuraja o mai bună redistribuire a resurselor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.