Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uite demisia, nu e demisia: Mircea Dumitru, rectorul Universității București, NU a demisionat din CNATDCU

Agerpres
mircea dumitru

Mircea Dumitru, rectorul Universității București, nu a demisionat din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). În urmă cu aproape două săptămâni, ca urmare a nominalizării lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei, Mircea Dumitru își anunțase public demisia din CNATDCU. Între timp, rectorul Universității București l-a și felicitat în privat pe noul ministru.

„Până astăzi, 08.02.2018, la nivelul Direcției Generale Învățământ Universitar nu a fost înregistrată oficial cererea domnului prof. univ. dr. Mircea DUMITRU cu privire la demisia din funcția de președinte al Comisiei de Filozofie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)”, se arată într-un răspuns al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay: Ce să NU comanzi niciodată într-un restaurant

Mircea Dumitru a făcut anunțul demisiei din CNATDCU pe 29 ianuarie, după ce ministrul Valentin Popa a fost audiat în comisia de specialitate din parlament. „Prezența mea în acest Consiliu ar fi total irelevantă și ar induce unui observator imparțial de bună credință falsa impresie a unui acord de fond între viziunea dumneavoastră și a mea cu privire la standardele eticii academice, în timp ce mie îmi este evident, urmărind declarațiile publice de astăzi ale domniei voastre, că aș fi pus în situația de a accepta compromisuri care sunt inacceptabile”, scrie Dumitru într-o scrisoare deschisă.

„Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este și rector, iar acesta suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române și ar trebui, mai degrabă, să "pună mâna" pe o carte elementară de sintaxă și de semantică a frazei, decât să gestioneze o reponsabilitate uriașă pentru copiii și viitorul acestei țări, ... ei bine! în astfel de circumstanțe, prezența mea în continuare în consilii ale ministerului ar dăuna mult propriei mele sănătăți sufletești”, mai scria rectorul Universității București în scrisoare.

A doua zi, pe 30 ianuarie, Mircea Dumitru, vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), îl felicita pe Valentin Popa pentru inițiativa de a introduce cursuri de etică și integritate academică în universități. Felicitările au fost formulate pe un grup de WhatsApp al Biroului Permanent al CNR.

Vezi și: Studiul care dă peste cap ce știa despre o boală cumplită: Unul din patru oameni este afectat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.