Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UKIP a anunţat când îşi va relua campania electorală în Marea Britanie

UKIP

Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP, eurofob) a decis să îşi reia joi campania în vederea alegerilor legislative anticipate din 8 iunie. Formaţiunea eurofobă a făcut acest anunţ miercuri, la două zile după atentatul sinucigaş soldat cu 22 de morţi la un concert pop din Manchester, în urma căruia partidele politice britanice au convenit să-şi suspende temporar campaniile electorale, transmite Reuters, conform agerpres.

UKIP urma să-şi lanseze platforma electorală miercuri, dar a amânat acest lucru pentru joi. "Suntem îngroziţi de evenimentele oribile petrecute la Manchester. În urma acestora, este corect şi adecvat că partidele politice şi-au suspendat campaniile pentru o scurtă perioadă de timp în semn de respect", a afirmat într-un comunicat liderul UKIP, Paul Nuttall.

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

"Dar nu ne putem lăsa intimidaţi şi nu putem permite ca viaţa noastră să fie subminată de cei care vor să ne facă rău", a subliniat acesta, pentru a conchide că "răspunsul cel mai potrivit este să ne asigurăm că procesul democratic continuă". "De aceea am decis că trebuie să mergem înainte cu lansarea, mâine, a platformei electorale a UKIP", a explicat liderul UKIP.

Toate evenimentele electorale importante prevăzute iniţial pentru miercuri au fost amânate, urmând să fie reprogramate cel mai devreme peste câteva zile, dar unii candidaţi individuali au indicat că îşi reiau campania pe plan local. Ultimele sondaje de opinie - care au fost şi ele suspendate temporar după atentat - sugerau că Partidul Conservator al premierului Theresa May va câştiga scrutinul anticipat, cu toate că avansul conservatorilor faţă de celelalte partide s-a mai redus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.