Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nivel MAXIM de alertă teroristă în UK. Ce înseamnă asta pentru cei care trăiesc acolo

Global Look Press
politie UK

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi seară că nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim după atentatul sinucigaş de la Manchester care a fost comis de un student de origine libiană şi care a făcut 22 de morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

"Nu putem ignora posibilitatea ca un grup mai mare de persoane să aibă legătură cu atentatul de la Manchester", a declarat Theresa May, care a anunţat de asemenea că armata va fi desfăşurată pe străzi pentru a sprijini poliţia.

O familie de români ortodocși din Ostia s-a trezit cu Papa la ușă

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat de la 'grav' la 'critic', cel mai înalt, ceea ce înseamnă că un atac este considerat ca fiind iminent.

Militarii vor fi iniţial desfăşuraţi în misiuni de supraveghere în locuri fixe şi vor putea de asemenea fi trimişi să patruleze în gări sau aeroporturi, precum şi la concerte şi evenimente sportive.

Poliţia a anunţat că a avansat cu ancheta. "Bărbatul suspectat că a comis atrocitatea a fost identificat sub numele de Salman Abedi, 22 de ani", a declarat comisarul de poliţie Ian Hopkins.

Atentatul, comis luni seară la finalul unui concert al cântăreţei pop americane Ariana Grande la Manchester Arena, a fost revendicat marţi de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

Ținuta și gesturile Melaniei Trump, mai elocvente decât cuvintele

"Unul dintre soldaţii califatului a plasat bombe în mulţime", a precizat SI într-un comunicat. Gruparea a ameninţat că va mai comite atentate.

Conform presei, Abedi era un britanic născut la Manchester din părinţi libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi. Ei s-au refugiat mai întâi la Londra, apoi în cartierul rezidenţial Fallowfield, la sud de Manchester, unde locuia suspectul.

Prioritatea anchetei "rămâne să stabilească dacă el a acţionat singur sau în cadrul unei reţele", a adăugat comisarul de poliţie.

Atentat la Manchester: Suspectul a fost identificat drept Salman Abedi

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat marţi într-un alt cartier rezidenţial de la sud de Manchester, în legătură cu atentatul, conform poliţiei.

Atentatul de la Manchester este cel mai sângeros din Marea Britanie din iulie 2005, când patru kamikaze au ucis 52 de persoane şi au rănit peste 700 în transportul public din Londra.

Campania pentru alegerile parlamentare anticipate de la 8 iunie a fost suspendată în semn de omagiu pentru victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.