Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UKIP, suspectat că şi-a finanţat campania pro-Brexit cu fonduri europene

Comisia electorală britanică a anunţat marţi că a deschis o anchetă în legătură cu posibilitatea utilizării de fonduri europene de către Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP, eurofob şi antiimigraţionist) pentru a-şi finanţa campania în favoarea Brexitului (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), relatează AFP.

Reglementările privind subvenţiile europene pe care le pretind partidele şi fundaţiile europene interzic, printre altele, ''finanţarea directă sau indirectă a partidelor politice naţionale'', a reamintit comisia.

După ce a fost propus de Trump, Nigel Farage se vrea ambasador în SUA

Ea trebuia să stabilească dacă UKIP a acceptat donaţii din partea Alianţei pentru Democraţie Directă în Europa (ADDE), un partid european pe care formaţiunea politică britanică îl domină, înainte de referendumul din 23 iunie la care s-a votat ieşirea regatului din UE, transmite agerpres.

Biroul Parlamentului European a indicat deja luni că ADDE va trebui să renunţe la fonduri europene în valoare de 421.000 de euro. Potrivit unui audit extern, partidul a solicitat fonduri europene pentru a finanţa ''cheltuieli non-eligibile'', legate îndeosebi de activităţi politice ale formaţiunii lui Nigel Farage în Regatul Unit.

Aceste cheltuieli ale ADDE se referă îndeosebi la nouă sondaje realizate în cadrul alegerilor generale britanice din mai 2015 şi înainte de referendumul britanic privind UE. ''Majoritatea întrebărilor din sondaje erau legate de campania 'Leave' întreprinsă de UKIP'', se precizează în raport referitor la unele sondaje finanţate de către ADDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.