Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uleiul de cocos, periculos pentru inimă

google
ulei de cocos

Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creșterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs și riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org, scrie Mediafax.

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul de colesterol total, "bun" (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) și "rău" (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Citește și: Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! Medicamentul Oseltamivir ia gripa în 24 de ore

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamațiilor, controlarea glicemiei și menținerea greutății corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influențează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.