Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima discuție între jurnalistul TRANȘAT și asasinii saudiți în interiorul Ambasadei din Turcia: 'Dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla'

Twitter
Jamal Khashoggi

Publicația turcă Sabah a publicat noi detalii despre probabul ultima conversație a jurnalistului Jamal Khashoggi cu membrii unei echipe de oficiali saudiți, despre care se crede că au fost trimiși la Istanbul cu obiectivul arestării ori uciderii disidentului, relatează cotidianul The Guardian.

În ultimele clipe ale vieţii sale, jurnalistul arab Jamal Khashaggi i-a implorat pe ucigaşii săi să nu îi acopere gura pentru că suferea de astm şi s-ar fi putut sufoca, potrivit publicației Sabah.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Ziarul turc, apropiat Administrației de la Ankara, a publicat noi detalii despre o conversaţie înregistrată între Khashaggi şi membri unei grupări de asasini din Arabia Saudită. Cotidianul spune că înregistrarea a fost obţinută de către Serviciile de Informații din Turcia.

Potrivit transcrierii conversației, Maher Abdulaziz Mutreb, un membru al grupului de asasini, îi spune lui Khashoggi că va fi dus înapoi la Riad pentru că există un ordin de la Interpol împotriva sa. Jurnalistul se opune, spunând că nu există dovezi legale împotriva sa şi că logodnica sa îl aşteaptă în apropierea consulatului.

Mutreb este auzit vorbind cu un alt bărbat, încercând să-l convingă pe Khashoggi să îi trimită un mesaj fiului său, spunându-i să nu îşi facă griji dacă pierde contactul cu tatăl său. Khashoggi se opune din nou şi spune că „nu va scrie niciun mesaj”.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

„Ajută-ne, ca să te ajutăm şi noi pe tine. Pentru că în final, o să te ducem în Arabia Saudită şi dacă nu ne ajuţi, ştii prea bine ce se va întâmpla”, continuă Mutreb.

Ziarul a publicat şi ultimele cuvinte ale jurnalistului, înainte ca acesta să fie drogat şi să-şi piardă cunoştiinţa, relatează The Guardian.

„Nu-mi acoperi gura”, le-a spus jurnalistul ucigaşilor săi. „Sufăr de astm, nu îmi acoperi gura. O să mă sufoci”, a spus Khashoggi potrivit publicaţiei din Turcia.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Unele detalii publicate de cotidian fac deja parte dintr-un raport al Naţiunilor Unite, documentul fiind publicat în iunie 2019. Raportul susţine că Arabia Saudită este responsabilă pentru uciderea jurnalistului şi posibilul rol al Prinţului Mohammed bin Salman ar trebui examinat.

Cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a generat critici vehemente la nivel internaţional. Canada, Franţa, Statele Unite şi Germania au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea jurnalistului.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al Serviciului britanic de informaţii externe (MI6).

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.