Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ultima lege din pachetul 'legilor justiţiei', votată de Comisia Iordache

comisie legile justitiei

Comisia specială pentru legile justiţiei a adoptat marţi, 12 decembrie, un raport favorabil pe proiectul de modificare a legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, ultimul act normativ din pachetul "legilor justiţiei".

Au fost 13 voturi pentru.

Majoritatea PSD-ALDE a renunţat în ultimul moment la cea mai importantă modificarea la legea 317/2004: transformarea Inspecţiei Judiciare într-o instituţie independentă de CSM. O modificare importantă vizează preşedinţia CSM, care va reveni automat şefului secţiei de judecători. Un moment controversat a fost tentativa de oferire a unei super-imunităţi pentru magistraţi, idee la care s-a renunţat la câteva ore după ce a fost votată.

Proiectul merge la vot în plenul Camerei Deputaţilor, alături de proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Raportul legii 304/2004 a fost finalizat luni de comisa specială pentru legile justiţiei.

Prima dintre legile justiţiei, 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost dezbătută pe articole miercurea trecută într-o şedinţă care a durat 13 ore, iar votul final a fost dat luni. Actul normativ a fost trimis tot luni la Senat, unde a intrat în dezbatere tot în procedură de urgenţă, urmând ca până lunea viitoare să fi gata raportul pentru ca legea să poată întra în plen.

Senatul este cameră decizională pentru toate cele trei legi ale Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.