Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima lună a Guvernului Ciucă: Miniştrii Budăi şi Deca urcă în topul vizibilității pe fondul grevei profesorilor / Patru miniştri au sub 1.000 de menţiuni

Inquam Photos / Octav Ganea
budai, deca

Miniştrii Muncii - Marius Budăi şi Educaţiei Ligia Deca urcă în topul vizibilităţii în luna mai, în principal datorită apariţiilor pe fondul grevei din sistemul de învăţământ, în timp ce ministrul Proiectelor Europene coboară, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Patru miniştri au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, scrie news.ro.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 26.468 de menţiuni în presa scrisă şi online în mai, rămânând pe primul loc în topul vizibilităţii membrilor Guvernului.

Pe locul al doilea, cu peste 6.000 de apariţii, se află ministrul Muncii Marius Budăi, care urcă de pe locul 5 în aprilie, datorită negocierilor cu sindicaliştii din educaţie aflaţi în grevă, dar şi mai multor declaraţii pe tema reformei pensiilor, a creşterii vârstei de pensionare şi a calendarului de adoptare a legii salarizării.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă o poziţie de pe locul 4 în aprilie, înregistrând vârfuri de vizibilitate ca urmare a mai multor declaraţii privind reducerea numărului de ministere, fondurile europene pentru transporturi, dar şi al numeroaselor declaraţii privind rămânerea sa la Transporturi după preluarea conducerii Guvernului de către Marcel Ciolacu şi schimbul de ministere PNL-PSD.

Ieşirile publice în contextul grevei personalului din învăţământ au adus-o pe Ligia Deca,  ministrul Educaţiei, de pe locul 7 în aprile pe locul 4, cele mai numeroase menţiuni în presa scrisă şi online fiind cele din ziua începerii înscrierilor pentru bacalaureat, dar şi din zilele în care au aviut loc noi runde de discuţii cu sindicaliştii, aceştia respingând ofertele Executivului.

Ministrul de Interne Nicolae Bode urcă de pe locul 6 în aprilie pe locul 5, în principal, datorită declaraţiilor făcute cu ocazia negocierilor PNL - PSD pentru noua formulă guvernamentală.

Ministrul Proiectelor europene Marcel Boloş, cu 3.671 de menţiuni în presa scrisă şi online, coboară de pe locul 3, pe locul 6.

În intervalul 3.000 - 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, se regăsesc ministrul Agriculturii Petre Daea, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul  Digitalizării Sebastian Burduja, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Familiei Gabriela Firea.

Pe următoarele poziţii, cu un număr de apariţii în presă cuprins între 2.000 şi 1.000, sunt, în ordine descrescătoare,  ministrul Mediului Barna Tanczos, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Energiei Virgil Popescu, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi ministrul Apărării Angel Tîlvăr.

În luna mai,  patru miniştri - ministrul Sportului Eduard Novak,  ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, ministrul Economiei Florin Spătaru, ministrul Turismului Daniel Cadariu - se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.