Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima NEBUNIE: Elefanţii primesc canabis medicinal pentru reducerea stresului, într-o grădină zoologică din Europa

wikipedia
elefant

Grădina zoologică încearcă să le le reducă nivelul de stres elefanților administrându-le canabis medicinal. Este vorba despre grădina zoologică din Varşovia, care le va administra canabis medicinal elefanţilor săi în încercarea de a le reduce nivelul de stres, au anunţat miercuri responsabilii proiectului, relatează AFP.

Grădina zoologică din Varşovia, unde trăiesc trei elefanţi din Africa, a început să testeze efectele asupra acestor animale ale unei concentraţii ridicate de cannabidiol, cunoscută sub numele de CBD, care nu are efecte euforice şi rămâne inofensivă pentru ficat şi rinichi, scrie Agerpres.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

"Este vorba despre eventuala găsire a unei noi alternative naturale la metodele existente de combatere a stresului, în special la medicamentele" pe care tindem să le administrăm în general, a declarat Agpieszka Czujkowska.

Acesta este un proiect pe termen lung, cu durata de un an şi jumătate sau chiar de doi ani, abia apoi putându-se ajunge la rezultate concludente, a mai spus medicul veterinar. Programe similare ar putea fi ulterior lansate în cazul altor animale care trăiesc în captivitate.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.