Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ - Decizie BOMBĂ a Opoziției: Se pregătește o plângere PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri, la finalul unei discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor, că formaţiunea pe care o conduce analizează temeiurile juridice şi va decide dacă va depune sau nu o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz după ce a trimis, în numele Parlamentului, poziţia sa şi a lui Călin Popescu Tăriceanu vizavi de Departamentul de Stat al SUA.

”Colegii mei vor analiza temeiurile juridice şi vom vedea dacă vom folosi acest instrument sau nu”, a declarat Dan Barna întrebat dacă USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva lui Liviu Dragnea.

Citește și: CTP, acuzații explozive la adresa lui Dragnea și Tăriceanu, după răspunsul dat Departamentului de Stat: 'Au săvârșit un fals ORDINAR'

Barna a spus că preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o atitudine neutră-condescendentă în discuţiile cu deputaţii USR.

”Am stat câteva minute de vorbă. Discuţia a fost în acelaşi cadru pe care îl cunoaştem: domnia sa consideră că avea tot dreptul ca poziţia domniei sale putea fi asumată la nivelul Parlamentului. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestaţie dacă nu suntem de acord recomandându-ne să ne îndreptăm spre instituţiile prietene (...) Citez exact: domnia sa consideră că şi-a exprimat opinia şi că forma în care şi-a exprimat opinia este perfect regulamentară, deşi poziţia noastră a fost una explicită – că asumând responsabilitatea parlamentului fără nicio consultare este un abuz regulamentar explicit”, a spus Dan Barna.

Liderul USR a explicat că PSD şi ALDE au o majoritate largă în Parlament, care i-ar fi permis lui Liviu Dragnea să adopte declaraţia transmisă Departamentului de Stat.

”Dacă domnul Dragnea vrea să asume, să angajeze România pe această cale printr-o declaraţie a Parlamentului, cu toate consecinţele internaţionale pe care un astfel de gest l-ar avea, ar fi avut la dispoziţie lucrurl acesta. Faptul că a abuzat de acel comunicat de presă angajând Parlamentul şi spunând ulterior că nu-l angajează, că numai pare că-l angajează, este în mod clar un exemplu în felul în care domnia sa înţelege să facă politică”, a arătat Dan Barna, conform News.ro.

Deputaţii USR au părăsit miercuri şedinţa de plen a Camerei anunţând că se vor duce în biroul preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, pentru a-i cere explicaţii cu privire la ”declaraţia de separare a relaţiilor faţă de partnerul strategic”.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Protest în fața biroului lui Liviu Dragnea: 'NU în numele meu'

"USR părăseşte şedinţa şi mergem noi la domnul Dragnea să ne explice declaraţia de separare a relaţiilor faţă de partnerul strategic”, a anunţat de la tribuna camerei Deputaţilor preşedintele USR, Dan Barna.

Deputaţii USR au intrat în anticamera biroului lui Liviu Dragnea de unde, după o scurtă aşteptare, au fost primiţi înăuntru chiar de către preşedintele Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.