Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Fenomene periculoase: JUMĂTATE de ţară se confruntă cu ninsori şi viscol - HARTĂ

METEO
meteo alert

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp noi avertizări. Specialiştii ANM spun că începând cu această noapte, aproape jumătate din ţară se va confrunta cu ploi, ninsori şi viscol . În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un cod galben ce vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar şi vestul Moldovei. În zonele vizate, specialiştii anunţă ninsori abundente şi viscol puternic .

Citeşte şi: S-a AFLAT! De ce a lipsit, ÎN PREMIERĂ, Ion Iliescu de la paradă. Ce s-a întâmplat cu fostul preşedinte

"În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de15...20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.
În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.", se arată în informarea meteorologică ce intră în vigoare în această seară la ora 21 şi expiră mâine, 2 decembrie, ora 18

În ce priveşte codul galben de ninsori şi viscol, el intră în vigoare în această noapte, la ora 1 şi expiră mâine, 2 decembrie, ora 13.

"În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.", avertizează specialiştii ANM.

Citeşte şi: Ziua Naţională, umbrită de PROTESTE. Manifestaţii de amploare anunţate la Arcul de Triumf şi în Piaţa Victoriei .

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.