Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Premierul Dăncilă ÎŞI CERE SCUZE, după gafa care i-a adus critici

Reacţie de ultim moment a prim-ministrului, după ce a primit critici pentru afirmaţiile făcute în cadrul unei emisiuni tv.

Citeşte şi: Oana Pellea PUNE TUNURILE pe coaliţia PSD-ALDE şi le cere socoteală: 'O declaraţie publică. Cer prea mult?...'

Premierul Viorica Dăncilă își cere scuze public pentru declarația făcută în cadrul unei emisiuni televizate și precizează că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO

Îmi declar sprijinul ferm pentru  persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.

Șeful Executivului subliniază că doar printr-o atenție constantă acordată  persoanelor cu dizabilități putem contribui la integrarea acestora în societate și punerea în valoarea a calităților lor.

”M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri”, a subliniat Viorica Dăncilă.

Reacţia premierului vine după ce mai multe asociaţii au somat-o să-şi ceară scuze public pentru afirmaţiile făcute în cadrul unei emisiuni tv.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că doreşte o abordare transparentă cu liderii europeni pe tema respectării statului de drept în România, ea numindu-i “autişti” pe cei care, în dezbaterea din Parlamentul European, au criticat îndepărtarea autorităţilor de la Bucureşti de valorile europene.

Aceşti oameni, să mă exprim elegant, dezinformează şi ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte şi nu vor să o vadă. Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă, a declarat premierul Viorica Dăncilă, fost europarlamentar, la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.