Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - 137 de cazuri suspecte Omicron în România

breaking news

Încă 137 de cazuri suspecte de infectare cu Omicron din 175 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR, anunță, sâmbătă, MedLife.

Până la momentul transmiterii acestei știri, autoritățile au anunțat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

MedLife a analizat prin metoda pre-screening PCR un nou lot de 175 de probe COVID-19 pozitive, dintre care 137 prezintă suspciune de Omicron. Acestea urmează să fie confirmate prin secvențiere. Numărul cazurilor suspecte în urma evaluării pre-screening este mai mult decât dublu în doar o săptămână de la ultima evaluare. Pe lotul analizat săptămâna trecută au fost identificate 30 de cazuri cu probabilitate de infectare cu Omicron, dintre acestea 28 fiind confirmate cu noua tulpina în urma secvențierii.

„Așa cum au semnalizat încă de la sfârșitul anului trecut, reprezentanții companiei estimează că numărul infectărilor cu Omicron va continua să crească accelerat, aceasta nouă tulpină urmând să devină dominantă în mai puțin de două săptămâni. Dat fiind faptul că tulpina Omicron afectează și copiii, iar în câteva zile se va intensifica activitatea școlară, reprezentanții MedLife atrag atenția asupra nevoii de a implementa noi măsuri restrictive pentru a tempera dinamica răspândirii noii tulpini de Covid-19. Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție rămân singurele arme împotriva noului val al pandemiei”, spun reprezentanții companiei medicale.

Până în acest moment compania a evaluat aproape 500 de cazuri, probele suspecte de Omicron fiind supuse procesului de secvențiere pentru o confirmare fermă.

„Acum două săptămâni nu aveam nicio suspiciune de infectare cu tulpina Omicron pe lotul analizat la momentul respectiv, săptămâna trecută mai mult de o treime dintre probe au fost suspecte și ulterior confirmate prin secvențiere, iar acum am ajuns la aproape 80% dintre probe cu probabilitate de Omicron. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că această tulpină este de până la 5 ori mai transmisibilă decât tulpina Delta și atinge un număr mare de oameni într-un timp foarte scurt. Nu e deloc suprinzător că începem să avem transmitere comunitară a acestei tulpini pe teritoriul României și ne așteptăm ca în perioada următoare ritmul să fie unul susținut în această direcție”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și doctor în științe medicale, coordonator științific al studiului de secvețiere desfășurat de MedLife.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.