Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Acuzații incendiare în dosarul medicului Lucan: A fost ajutat de Emil Boc. Apel la procurorul general. Ministrul Bodog vizat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Lucan

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, la ieşirea de la DIICOT, că face un apel la procurorul general al României pentru a verifica întreg sistemul medical din România, întrucât ”România e plină de Lucani”, ceea ce se întâmplă în ţară fiind ”un jaf generalizat pe zona medicală”. Ungureanu afirmă că Lucan ar fi fost ajutat, pomenind numele lui Emil Boc, a cărui anchetare a cerut-o, dar şi a ministrului Florian Bodog.

”Fac un apel la procurorul general al României să se uite cu mare atenţie la ce spun eu astăzi. România este plină de Lucani. Fac un apel să mobilizeze parchetele judeţele şi să vadă cât de frecventă este această practică a jafului banului public şi a înşelăciunii şi şantajului”, a declarat Emanuel Ungureanu, la ieşirea din sediul DIICOT, potrivit news.ro.

Citește și: Elena Udrea începe anul cu un mesaj violent: 'Măi lichelelor, ați uitat când lingeați clanța să vă sprijin'

Ungureanu a precizat că are dovezi clare cu care poate susţine toate afirmaţiile pe care le face, având liste cu sute de pacienţi, cu nume şi prenume care au fost victimele sistemului.

”Ce se întâmplă în România în acest moment este un jaf generalizat pe zona medicală, pe zona direcţionării pacienţilor către clinici private, a unor Dumnezei medicali care profită de statutul lor”, a mai spus Ungureanu.

Întrebat ce a făcut miercuri la DIICOT, Ungureanu a precizat că a completat declaraţia dată iniţial şi a adus lămuriri suplimentare pentru a-i ajuta pe procurori în anchetă.

Acesta a afirmat că s-a întors la DIICOT pentru a face dezvoluiri despre ”lumea repartizarii organelor pe criterii discretionare”, fenimen despre care vorbeşte însă din anul 2003.

Ungureanu a precizat că le-a adus procurorilor lămuriri referitoare la suspiciunile de luare de mită.

”Lucan lua mita si din aerul din institut. De la lifturile care s-au cumparat, bancomatul de cafea. Exista un circuit al spagii”, a mai afirmat Ungureanu, care vorbeşte despre ”un cinism si o lăcomie fără măsură”.

Potrivit lui Ungureanu, prima îtrebare a medicului Lucan nu era ”Ce te doare? ”, ci ”Unde lucrezi”.

Acesta afirmă că a asistat la o discuţie între Lucan şi o bătrână care a afirmat că nu are de niciunele.

”Şi Lucan a intrebat: «Vaca ai?» «Am.» «Aunci, vinde-o»”, a mai povestit Ungureanu.

Citește și: Guvernul, folosit de Tudose în lupta sa cu Dragnea. Ordonanțe date pe ascuns și beneficiari surpriză

Acesta a afirmat că medicul Lucan a fost ajutat de Emil Boc, care a fost operat la rândul său de medicul clujan şi pe care l-a avut consilier personal pe probleme de sănătate.

Ungureanu a precizat că, miercuri, a solicitat anchetarea lui Emil Boc şi i-a adus acuzaţii inclusiv Ministrului Sănătăţii Florian Bodog care ar fi intervenit pentru Lucan, în timpul unui control.

Emanuel Ungureanu a mai susținut că Mihai Lucan a fost ajutat de primarul Emil Boc. „El nu putea sa fac Lukmed fara domnul Boc. Domnul Boc a fost operat de profesul Lucan si la clinica de stat, si la clinica privata. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Ma intreb ce anume l-a invatat domnul Lucan in calitate de consilier pe probleme de sanatate pe domnul Boc? Am facut solicitare sa fie anchetat domnul Boc, sa fie anchetat domnul Funar”, a mai afirmat Ungureanu.

Deputatul USR îl acuză și pe actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, că ar fi intervenit în favoarea lui Lucan în momentul unui control al DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.