Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Adrian Ţuţuianu, DEZMINŢIRI în scandalul pensiilor speciale. 'Sunt SPECULAŢII sau MANIPULĂRI'

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Ministrul Apărării a dat primele explicaţii în scandalul iscat pe tema pensiilor militare. Într-o intervenţie prin telefon la România TV, ministrul exclude existenţa unei ordonanţe de urgenţă şi susţine că modificările privind pensiile militarilor sunt doar la nivel de discuţie.

"Imi pare rau ca domnul Coarna a iesit pe piata cu o serie de lucruri care nu sunt reale, cu speculatii pe o tema la care si eu, si presedintele Dragnea si premierul Tudose ne-am pronuntat. (...) Ce a spus domnul Coarna si altii sunt speculatii sau manipulari. (...) Sunt discutii legate de modul in care pot fi modificate prevederi ale legii pensiilor. Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare de stat. In al doilea rand : nu exista nicio intentie sa se taie vreo pensie. În al treilea rând: exista o analiza privind situatia unor pensii care depasesc niste lucruri care sunt normale. Ca sa dau un exemplu: exista magistrati, inclusiv magistrati militari, care au pensii de la 30.000  -35.000 de lei pe luna.(...) Sunt circa 78000 de pensionari cuprinsi in acest sistem din armata. Pensia medie pentru ei e de 3200 de lei. Sunt si situatii care nu sunt normale. Primele 100 de pensii se situeaza intre 15.000 de lei si 35000 de lei. Cele mai mari pensii sunt ale magistratilor militari.", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Citeşte şi: Negocieri APRINSE privind fuziunea PMP cu PNL. Un politician AMENINŢĂ: 'Le rup GRADELE în văzul tuturor'

Ministrul Apărării susţine că deşi algoritmul de calcul nu se va modifica, vor exista modificări la legea pensiilor.

"Daca se vor face modificari la legea pensiilor, ele nu vor intra in vigoare peste noapte. Va fi un timp suficient, de o luna jumatate - doua, in care oamenii sa poata sa-si faca propria analiza si sa decida: sistemul actual sau sistemul viitor. (...) Algoritmul de calcul nu se va schimba si vom avea tot respectul pentru oamenii din sistem. Vom face corectiile necesare la aceste situatii care nu sunt normale.", a mai spus Ţuţuianu la România TV.

Citeşte şi: Scandalul românilor ţinuţi în SCLAVIE ia AMPLOARE: MAE, SOMAT să dea explicaţii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.