Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră! Alexandru Rafila cere demisii după cazul tinerei care a născut pe trotuar, la Spitalul din Urziceni

captura TV
Alexandru Rafila

Ultima Oră! Alexandru Rafila cere demisii după cazul tinerei care a născut pe trotuar, la Spitalul din Urziceni

Alexandru Rafila a vorbit despre un principiu care nu poate fi modificat indiferent de câte sancțiuni se vor da în acest caz: „e vorba de principiul care ar trebui să guverneze tot personalul medical: cel al umanității, al empatiei, al responsabilității. În fața unui om care are nevoie de ajutor - pentru că nu discutăm despre calificarea profesională a celui care este de gardă, discutăm despre un personaj medical care trebuie să fie cu grijă pentru pacienți, să vadă ce probleme are pacientul, să încerce să îl ajute, nicidecum să îl îndrume spre ieșirea din spital ca să îl preia ambulanța. E un lucru foarte serios, foarte grav”.

Dincolo de sancțiuni, Rafila spune că a făcut o teleconferință cu direcțiile de sănătate publică ca să le reamintească procedurile și responsabilitățile tuturor unităților sanitare.

Potrivit ministrului, direcțiile de sănătate publică trebuie să găsească cele mai bune căi astfel încât spitalele să fie monitorizate, din toate punctele de vedere.

„Eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului din Urziceni de către primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos, eu cred că este și morală și potrivită și vine și ca răspuns la o așteptare a populației”, a adăugat Rafila.

O tânără a născut pe trotuar, în fața Spitalului Municipal Urziceni, județul Ialomiţa, după ce nu a fost primită la Urgenţe pentru că nu mai erau locuri, potrivit martorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.