Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța: Anchetă legată de conturile campaniei prezidențiale



Sarkozy, inculpat miercuri pentru corupţie şi citat în mai multe dosare judiciare, se alege astfel cu un nou obstacol în calea unei eventuale reveniri a sa în politică.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară privind plata de către partidul său, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, de dreapta, în opoziţie), a penalităţilor care au fost aplicate lui Sarkozy după invalidarea conturilor campaniei sale prezidenţiale din 2012, a indicat luni o sursă judiciară.

Deschisă pe 2 iulie, ancheta vizează un eventual ''abuz de încredere'' în dauna UMP, care a achitat factura în locul candidatului. Investigaţiile au fost încredinţate Oficiului anticorupţie (Oclciff) al poliţiei judiciare.

Această anchetă îşi are originea în invalidarea conturilor ultimei sale campanii, din cauza depăşirii cheltuielilor autorizate.

Pe 19 decembrie 2012, Comisia naţională privind conturile de campanie şi finanţările politice (CNCCFP) estima că Nicolas Sarkozy a depăşit cu 363.615 euro plafonul autorizat (stabilit la 22.509.000 de euro).

Candidatul perdant al dreptei n-a avut dreptul la rambursarea unei părţi a acestor cheltuieli de către stat. El a trebuit să ramburseze avansul forfetar de 153.000 de euro la care avea dreptul şi să plătească o penalitate echivalentă cu valoarea depăşirii. UMP a lansat atunci o colectă pentru a plăti cheltuielile de campanie, dar a plătit şi penalitatea. 

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.