Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: ANM anunță că valul de frig ține până în 10 fabruarie - Jumătate de țară e sub cod de vânt și viscol

www.eskape.ro
ninsoare, vreme rea, zăpadă

Meteorologii au anunţat duminică un val de frig în toată ţara până în 10 februarie. De asemenea, aproape jumătate de ţară se află pân luni seară sub cod galben de vânt şi viscol. Conform meteorologilor, în intervalul 5 - 10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative, scrie Mediafax.

”Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig”, precizează ANM.

Este deja în vigoare o avertizare cod galben, valabilă până luni, la ora 20:00, fenomenele vizate fiind transport de zăpadă şi viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Pentru acelaşi interval, mai este valabilă o altă avertizare cod galben, care semnalează intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea;

”În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă”, precizează ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.