Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Asociaţia Procurorilor din România condamnă 'formele radicale de protest', alături de preşedinţii de curţi de apel şi tribunale

BN breaking news justitie

Asociaţia Procurorilor din România îşi afirmă solidaritatea cu mesajul public transmis de preşedinţii şi vicepreşedinbţii Curţilor de Apel şi Tribunalelor prin care se exprimă "dezacordul cu privire la formele radicale de protest" sau alte manifestări publice ale unor magistraţi, manifestări care însă nu constituie opinia întregului corp al acestei categorii profesionale.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu pătrunjel – soluţia mai puţin cunoscută care te poate scăpa de 5 kg într-o săptămână

"Astfel cum a fost precizat şi cu alte ocazii, Asociaţia Procurorilor din România se delimitează în mod ferm de orice acţiune de protest promovată de magistraţi care se prezintă a fi vocea tuturor, inclusiv a membrilor Asociaţiei Procurorilor din România, fapt care nu concordă cu realitatea.

Afirmăm că discursul domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ nu reprezintă voinţa membrilor Asociaţiei Procurorilor din România.

Întrucât demersurile susţinute de acesta pot fi considerate ca având conotaţie politică, iar prevederile legale interzic magistraţilor să exprime în mod public opiniile politice, Asociaţia Procurilor din România se distanţează de orice acţiune de natură a aduce prejudicii de imagine justiţiei în ansamblul său.", se arată într-un comunicat al APR, semnat de preşedintele Elena Iordache.

Citește și: Top MINCIUNI pe care femeile le spun barbatilor

Un număr de 30 de președinți și vicepreședinți ai curților de apel din țară adresează CSM o scrisoare prin care își exprimă dezacordul față de demersul unor judecători care merg la Bruxelles pentru a prezenta oficialilor situația din România, subliniind că ei nu susțin astfel de inițiative politice.

Scrisoarea se alătură și celei semnate de 39 de președinți și vicepreședinți ai tribunalelor din România prin care au cerut, Secției pentru judecători a CSM, să restabilească de urgență cadrul în care judecătorii se pot manifesta, făcând referire la acțiunile de protest și suspendare a activității din ultima perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.