Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr a sesizat CSM în scandalul cu Parlamentul în privința prezenței la audieri a procurorului-șef al DNA

augustin lazar

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a trimis o sesizare către Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la scandalul iscat cu membrii comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor electorale din 2009.

"În contextul analizei solicitării Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 și, implicit a problemei de drept pe care o ridică aceasta - definirea limitelor legale și a cadrului cooperării loiale, care trebuie să se facă cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având în vedere specificul activității judiciare – domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a transmis, în cursul zilei de astăzi, o sesizare doamnei Mariana Ghena, președintele Consiliului Superior al Magistraturii.", se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT decretele! 10 generali din echipa lui Coldea PLEACĂ din SRI

Lazăr cere CSM să verifice şi să decidă dacă între cele două autorităţi există un conflict juridic de natură constituţională.

"Demersul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este întemeiat pe dispozițiile art. 133 alin. 1 din Constituția României și art. 1 din Legea 317/2004, potrivit cărora Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. În mod concret, este solicitat punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la faptul dacă poate fi trimis Comisiei Parlamentare, în copie, un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare ce vizează infracţiuni pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție solicită Consiliului să aprecieze cu privire la necesitatea sesizării în baza art. 146 lit. e) din Constituţia Românei a Curţii Constituţionale a României cu o cerere de constatare a existenţei unui conflict juridic de natură constituţională ivit între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească.", se mai arată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: PMP face LUMINĂ în scandalul fuziunii cu PNL. Anunţul OFICIAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.