Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Augustin Lazăr, un nou atac la adresa lui Tudorel Toader: 'Aviz negativ, evident. Există incertitudine pe legile justiției'

augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a lansat marți, la sediul CSM, un nou atac la adresa lui Tudorel Toader. Motivul  - ordonanța pe legile justiției. El a afirmat că proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care sunt modificate unele prevederi ale OUG 7/2019 ar merita aviz negativ din partea plenului CSM.

„Aviz negativ, evident. Ar fi a patra OUG care ar amplifica și mai mult incertitudinea reglementării legilor justiției, asta după ce anul trecut au fost clarificate printr-un proces laborios la Parlament, iar legile justiției au dobândit un anumit contur. Acum vine Executivul care prin a patra OUG vrea să ajusteze legile justiției. De ce deranjează pe magistrați această chestiune? Este foarte clar, îngrijorarea este determinată de incertitudinea cadrului legal în care lucrăm. Magistrații sunt oameni care reflectează asupra legii. Ei vor să știe care este statutul legal, cum trebuie să acționeze conform legii și iată că ne aflăm la a patra OUG care este expresia lipsei cooperării loiale cu autoritatea judecătorească. Din păcate, asta e situația”, a spus Lazăr, la sosire, la sediul CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.