Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ BNR anunță că Rezervele internaționale ale României au scăzut la 37,9 miliarde de euro în septembrie, de la 41,2 miliarde de euro

Agerpres
BNR

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2020 au fost de 37,954 miliarde euro, fațã de 41,265 miliarde euro la 31 august 2020, anunță BNR, conform Mediafax.

La 30 septembrie 2020, rezervele valutare la Banca Naționalã a României se situau la nivelul de 32,588 miliarde euro, fațã de 35,768 miliarde euro la 31 august 2020.

 

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

În cursul lunii au avut loc intrãri de 304 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valutã constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele, precum și ieșiri de 3,484 miliarde euro, reprezentând serviciul datoriei publice externe din luna septembrie, în sumã de 2,171 miliarde euro (inclusiv rambursarea emisiunii de obligațiuni denominatã în euro din septembrie 2013 a Ministerului Finanțelor Publice, în sumã de 2,093 miliarde euro), modificarea rezervelor minime în valutã constituite de instituîiile de credit și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5.366 milioane euro.

Plãțile scadente în luna octombrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valutã, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumeazã circa 435 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.