Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Bogdan Licu, încă şase luni în funcţia de procuror general. Numire-surpriză în funcţia de procuror general adjunct

Agerpres
bogdan licu

Bogdan Licu, fost ajunct al lui Augustin Lazăr, a fost delegat pentru încă şase luni în funcţia de procuror general, printr-o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM. Decizia a fost inclusă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Secţiei de marţi, 11 iunie.

În funcţia de procuror general adjunct al fost numit Horaţiu Radu, fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, au confirmat oficiali ai CSM pentru STIRIPESURSE.RO.

CITEŞTE ŞI: Specialiştii recomandă ananasul: Doar două felii pe zi fac minuni în organism

Dimitrie Bogdan Licu este procuror din 1996. El a lucrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a devenit, în septembrie 2005, procuror şef Secţie Supraveghere a Urmăririi Penale. A fost membru al CSM şi vicepreşedinte al acestui organism. În mai  2013, a devenit prim-adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar din 2016  fost adjunct al procurorului general.

Horaţiu Răzvan Radu a fost agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE în perioada 2011-2018. Anterior, a fost agent guvernamental la CEDO. Cadru didactic la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Horaţiu Radu a mai fost şef serviciu afaceri europene şi relaţii internaţionale din cadrul CSM. De anul trecut a fost delegat la PÎCCJ, unde era responsabil de relaţia cu CCR.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a participal la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM în cadrul căreia au fost făcute delegările. Imediat după preluarea funcţiei, Birchall a anulat concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general, fără să anunţe data la care acesta va fi reluat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.