Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Brancardierul care a ucis o pacientă la Spitalul 'Victor Babeş' a fost reţinut. Procurorii vorbesc despre o confuzie

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Vineri, 11 decembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

"În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați", precizează procurorii.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.