Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Călin Popescu Tăriceanu anunță că Tudorel Toader i-a promis că va da OUG pe Justiţie: 'Suntem în întârziere'

playtech.ro
tariceanu toader

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu susţine că Tudorel Toader ar fi trebuit să dea ordonanţa de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, pentru că singur s-a angajat să facă acest lucru. Mai mult, Tăriceanu, invitat la Digi 24, a afirmat că acest lucru ar fi trebuit făcut de mult, astfel că până acum subiectul trebuia să fie închis.

Citește și: Dezastru pentru Liviu Dragnea! A primit lovitura de grație – Anunț făcut de Rareș Bogdan

”Ar fi trebuit să dea să încheiem acest subiect pentru că suntem în întârziere, sunt deciziile CCR care nu au fost transpuse şi care trebuie transpuse într-un termen foarte scurt de 45 de zile, sunt directivele UE care ar fi trebuit să fie transpuse. Tot ce ţine de legislaţia care este acum în discuţie Cod Penal şi Cod de Procedură Penală nu ţine de leiglaţia europeană, este o componentă naţională. Parlamentele naţionale sunt suverane în aceasta problemă. Oricum, văd că discuţia continuă forţat pentru că nu am văzut Guvernul să dea vreo ordonanţă din lista celor care văd că provoacă atâtea îngrijorări”, a declarat preşedintele Senatului.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Socialiștii europeni anunță înghețarea relațiilor cu PSD

Preşedintele ALDE a mai declatar că ministrul Justiţiei a promis că va da ordonanţa pe Justiţie, şi că normal era să se ţină de promisiune.

''Am avut o discuţie într-un cerc mai larg şi ministrul s-a angajat să le dea. De ce nu le-a mai dat până la urmă chiar este bine să-l întrebaţi pe el sau pe cei care sunt responsabli în zona Executivulu'', a mai sus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.