Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Cântă acum în celule - Polițiștii au reținut 20 de lăutari care au încasat ilegal bani de la stat

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Polițiștii au reținut 20 de persoane, lăutari, într-un dosar în care oamenii legii au făcut descinderi marți pentru că oamenii au încasat ilegal sume de bani în pandemie.

Persoanele reținute (16 bărbați și 4 femei) au vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar 18 dintre acestea domiciliază în municipiul Bârlad, județul Vaslui, și 2 domiciliază în comunele Perieni și Puiești, din județul Vaslui.

Din cercetările efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele în cauză ar fi întocmit documente fictive, pe care le-ar fi folosit, ulterior, pentru obținerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizație de sprijin, pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe, și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în context pandemic.

Prejudiciul cauzat părții vătămate (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui) este de peste 200.000 de lei.

În cauză, polițiștii au pus în aplicare 22 de mandate de aducere.

În cursul zilei de mâine, 2 iunie a.c., persoanele reținute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.