Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Carmen Dan, replică acidă pentru Tudose. Dovezile împotriva premierului

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan MAI

Ministrul de Interne, Carman Dan, nu demisionează. Aceasta a susținut joi seara o declarație de presă în care a prezentat propria variantă a evenimentelor din ultimele zile și l-a contrazis pe premierul Tudose, care o acuzase că l-a mințit.

Carmen Dan a anunțat că a dispus azi trimiterea corpului de control al ministrului la IGP, pentru că „o instituție implicată în evenimente nu se poate verifica singură”, așa cum a solicitat premierul.

"Am trimis Corpul de Control al ministrului la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentului, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în 10 decembrie în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18", a declarat ministrul Afacerilor Interne. Ea a precizat că, potrivit fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţiei Rutieră Bucureşti. "Pentru a mă asigura că raportul domnului Despescu ce îl va prezenta domnului premier va fi unul obiectiv, am decis această verificare", a subliniat Carmen Dan.

Declarațiile ministrului Carmen Dan:

- Doresc să informeaz opinia publică asupra modului cronilogic cum au decurs lucrurile.

- Am aici dovada scrisă a acceptului chestorului Cătălin Ioniță. Acest acord a ajuns și la domnul prim-ministru. (Vezi AICI documentul!)

- Avem pe de o parte documente și pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat de chestorul Ioniță marți, înainte de propunerea de demitere a actulului șef al Poliției Române.

- După discuție, chestorul a semnat acordul. Imediat după ce am anunțat propunerea în spațiul public s-a declanșat în spațiul public o campanie de denigrare a lui și a familiei. În condițiile acestei campanii, miercuri dimineață am primit un mesaj de la domnul chestor Ioniță în care îmi spune că are anumite rețineri, sens în care are pregătit un raport. Am decis să așteptăm decizia primului ministru. Premierul a anunțat public că nu-l va schimba pe domnul Despescu. După ședință domnul premier mi-a cerut să avem o discuție. Nu m-a întrebat absolut nimic despre domnul Ioniță. Miercurui nu am avut absolut nicio discuție cu domnul premier despre chestorul Ioniță.

- Ulterior, în jurul orei 15.30, chestorul Ioniță mi-a transmis că a fost sunat de premier și fiind întrebat dacă mai dorește să preia conducerea Poliției, a răspuns că nu.

- Cum putea chestorul Ioniță să spună că își dorea o funcție care nu mai era disponibilă.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.