Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ China testează pe om cinci vaccinuri pentru COVID-19

The Times
coronavirus vaccin

China contează de acum pe cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19 testate pe om şi "progresele sunt satisfăcătoare" cu doze deja inoculate pe 2.500 de voluntari, a declarat vineri un viceministru al sănătăţii, citat de France Presse.

Căutând să-i protejeze pe chinezi şi să diminueze criticile occidentale cu privire la modul de gestionare a epidemiei, guvernul chinez încurajează institute publice şi companii private să-şi accelereze cercetările.

Citește și: Guvernul schimbă strategia! Ludovic Orban dezvăluie o schimbare radicală făcută pentru starea de alertă

"Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea bună" datorită unei bune cooperări între serviciile de sănătate, spitale şi institute de cercetare, şi-a exprimat satisfacţia Zeng Yixin, viceministru al sănătăţii.

"În total 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte" şi "niciun efect indezirabil major nu a fost raportat", a subliniat Zeng în cursul unei conferinţe de presă la Beijing.

Citește și: Video scandalos! Cum a fost provocat ÎPS Teodosie în timpul slujbei

El nu a evocat data comercializării unui eventual vaccin, estimând totuşi că "faza a 2-a" a tuturor testelor clinice aflată în curs în prezent va fi terminată până în luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testelor pe om care trebuie validate înaintea oricărei comercializări.

Cinci proiecte sunt deci în curs de derulare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

Academia militară de ştiinţe medicale a armatei chineze, în colaborare cu compania CanSino BIO, lucrează la un vaccin care utilizează un adenovirus - un virus-vector pentru a face să intre patogenul în organism.

Celelalte patru proiecte vizează vaccinuri mai clasice, care conţin o versiune inactivă dintr-un patogen (în acest caz, noul coronavirus SARS-CoV-2), administrată pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient.

Citește și: Autoritățile sună alarma prin RO-ALERT: ‘Pericolul infectării cu noul coronavirus rămâne ridicat!’

Două sunt efectuate de uriaşa companie chineză din domeniu, China National Biotec Group (CNBG): unul în colaborare cu Centrul chinez de control şi prevenţie a maladiilor, celălalt cu Institutul de virusologie din Wuhan - oraşul din centrul Chinei unde a fost reperat coronavirusul pentru prima oară.

Compania farmaceutică Sinovac, cu sediul la Beijing, lucrează la propriul său vaccin. Numele entităţii care efectuează cel de-al cincilea test clinic nu este făcut public pentru moment.

Citește și: Cum se vor face Împărtășania și Spovedania pe timpul stării de alertă – Regulile care trebuie respectate în cimitir

Autorităţile ar putea să-şi dea aprobarea în iunie pentru alte teste asupra omului, potrivit viceministrului.

Sectorul vaccinurilor în China este subminat de o criză de încredere după mai multe scandaluri. Descoperirea în 2018 într-o întreprindere din provincia Jilin (nord-est) a unui proces de fabricaţie ilegal a unui antirabic provocase indignare.

Citește și: VIDEO Se zguduie Internetul! Dr. Alexandru Rafila: ‘Coronavirusul nu există’

În 2017, un fost înalt responsabil al Agenţiei chineze a medicamentului a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită din partea fabricanţilor de vaccinuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.