Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Comisia Europeană intervine în scandalul alocațiilor din Austria: românii sunt vizați

europarl.eu
Comisia europeana UE

Austria taie alocaţiile copiilor de imigranţi. Legislativul a votat o lege care ajustează alocaţia copiilor la media naţională a ţării de domiciliu şi nu la media ţării de rezidenţă a părinţilor.

Comisia Europeană a notificat oficial Austria că se deschide procedura de infrigement pentru această lege și arată că această decizie nu respectă legislația europeană. Austria are 2 luni la dispoziție pentru a schimba decizia, în caz contrar va fi activată procedura de infrigement.

Marianne Thyssen, comisar pentru ocuparea forței de muncă și probleme sociale: "Piața noastră unică se bazează pe corectitudine și tratament egal. Nu există lucrători din clasa a doua în UE. Atunci când cetățenii din altă țară UE contribuie în același mod la un sistem de securitate socială ca și lucrătorii locali, aceștia ar trebui să beneficieze de aceleași beneficii și atunci când copiii lor locuiesc în străinătate. Nu există copii de clasa a doua în UE. "

Normele UE privind coordonarea sistemelor de securitate socială [1] (Regulamentul (CE) nr. 883/2004) nu permit unui stat membru să reducă prestațiile în numerar acordate persoanelor asigurate în temeiul legislației sale numai pentru că aceștia sau membrii familiilor acestora locuiesc într-un alt stat membru. De asemenea, aceste reguli interzic discriminarea pe motive de naționalitate. Orice reducere a prestațiilor familiale numai pentru că copiii locuiesc în străinătate, încalcă normele UE privind securitatea socială, precum și principiul egalității de tratament al lucrătorilor care sunt resortisanți ai unui alt stat membru în ceea ce privește avantajele sociale și fiscale [Regulamentul (UE) nr. 492 / 2011).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.