Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Decizia Curții de Apel în procesul dintre CSA Steaua și FCSB

Wikipedia
CSA Steaua

Curtea de Apel a dat decizia în cazul procesului dintre CSA Steaua și FCSB privind palmaresul, notează gsp.ro.

În urma deciziei de la Curtea de Apel, CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer. Nu aparține nici celor de la CSA, nici celor de la FCSB!

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București - Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie

„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cerere în consecință. 

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. 

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București”, ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București - Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie
- Curtea de Apel București”

Virgil Boglea, unul dintre avocații celor de la FSCB, recunoaște că decizia este una potrivnică și afirmă că s-a creat un nou palmares, între 2003 și 2017, perioada în care în primul eșalon evolua formația lui Gigi Becali, dar sub denumirea de „Steaua”. În 2017, Becali a schimbat numele în FCSB.

„Aștept motivarea Curții de Apel. Sincer, nu înțeleg cum s-a creat un nou palmares, din 2003 până în 2017, dacă nu au fost continuatori”, a spus Boglea pentru GSP.ro.

Ce e nou în verdictul de azi al Curții de Apel

Ce e nou în decizia de astăzi? În luna mai 2023, Florin Talpan explica de ce ÎCCJ a casat decizia Curții de apel, pentru că „instanța de apel nu s-a pronunțat pe cererea conexă și anume pe cererea FCSB privind palmaresul pe perioada 2003-2017 fără nicio legătură cu palmaresul CSA Steaua (1947-1998) sau cu palmaresul asociației A.F.C. Steaua (1998-2003)”.

Astăzi, decizia sună așa: „Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București”, ca neîntemeiată”.

Verdict în disputa CSA Steaua - FCSB

După amânarea dictată pe 16 octombrie, azi s-ar putea da decizia finală.

Procesul care a reînceput în septembrie, după ce în martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat decizia Curții de Apel București din iunie 2021, prin care celor de la CSA Steaua le fusese atribuit palmaresul Stelei istorice de la înființare până în 1998, iar FCSB a rămas cu palmaresul din 2003 încoace.

Astfel, Curtea de Apel București rejudecă apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019, conform căreia CSA Steaua a câștigat palmaresul de la înființare până în 2003 (21 de titluri și 20 de Cupe, printre altele). Asta înseamnă că până la noul verdict de la CAB, clubul din Liga 2 are palmaresul până în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.