Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Decizia DNA în dosarul unui important politician

sigla dna

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi fratele acestuia au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Aristotel Adrian Căncescu, la data faptei administrator în fapt al SC Canaris SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a lui Antoniu Viorel Căncescu, fratele primului şi administrator al SC Canaris SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată, şi a lui Bogdan Aurelian Rusu, la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL - pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei şi entităţile juridice SC Canaris SRL, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, şi SC Canet Radio SRL - pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, informează DNA.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, Aristotel Căncescu ar fi vândut reţeaua unui post de radio pe care-l deţinea către o societate de profil, prin încheierea, la data de 2.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, preţul fiind de 5 milioane euro, iar structura afacerii ar fi fost stabilită de Căncescu astfel încât să nu plătească taxe şi impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacţii.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Concret, spun procurorii, transferul celor 33 de licenţe audiovizuale nu s-ar fi făcut direct de la societăţile deţinătoare, printre care şi SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înfiinţată anume în acest scop de inculpatul Aristotel Căncescu.

"Astfel, societatea nou creată a cumpărat licenţele respective la un preţ subevaluat, de 100 euro/licenţă, iar ulterior cumpărătorul final a achiziţionat toate părţile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licenţelor), deşi aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deţinea în patrimoniu alte bunuri sau active. Prin acest mecanism, inculpaţii au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 18.027.513 lei reprezentând: 5.674.792 lei debit principal (TVA în valoare de 2.986.045 lei şi impozit pe profit în valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA în valoare de 94.556 lei şi impozit pe profit în valoare de 79.626 lei pentru o altă societate) şi 12.352.721 lei accesorii, majorări de întârziere şi penalităţi", se arată în comunicatul DNA.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

ANAF - DGRFP Braşov a precizat că se constituie parte civilă faţă de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei şi faţă de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Aristotel Adrian Căncescu, Antonin Viorel Căncescu, Bogdan Aurelian Rusu şi SC Canaris SRL.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Aristotel Căncescu şi Bogdan Aurelian Rusu au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de spălare a banilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.