Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Deputatul USR Stelian Ion a fost amendat pentru protestul spontan care a avut loc la Ministerul Sănătății

Facebook
Stelian Ion

Deputatul Stelian Ion a primit marți o amendă de 1.000 de lei pentru protestul spontan care a avut loc la Ministerul Sănătății, a anunțat USR Parlamentarul a spus că va contesta amenda.

„Oamenii ăștia cred că prin procese verbale de contravenție și amenzi o să reușescă să ne oprească, să mai spunem adevărul și să mai protestăm. Nu o să reușească! În mod abuziv se dau niște amenzi la niște manifestații absolut decente, pașnice, prin care nu facem altceva decât să ne exprimăm nemulțumirea față de modul abject în care acești oameni își bat joc de sănătatea noastră și de banii noștri. Ei cred că prin astfel de procese verbale și amenzi o să îi oprească pe oameni. Eu cred că și-au încurcat socotelile și cred că va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemulțumiți de atitudinea asta abuzivă, discreționară și de dispreț față de soarta noastră a tuturor”, a spus Stelian Ion.

USR a anunțat marți că a depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să meargă în Parlament și să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale și dotări. Parlamentari și membri USR au mers, marți, și la Ministerul Sănătății, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila.

„Este momentul să ne despărțim de ministrul Rafila. Ultima picătură a curs în momentul în care a venit și ne-a anunțat cu seninătate că a pierdut circa 700 de milioane de euro fonduri din PNRR care trebuiau să fie folosite pentru construirea a șase unități spitalicești în toată țara. Constanța, județ pe care eu îl reprezint în Parlament, se numără printre zonele afectate. Suntem cu toții nemulțumiți de incompetența acestui ministru, de faptul că ne minte cu nerușinare de când a depus jurământul”, a declarat Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

USR susține că ministrul Rafila îi minte pe români când invocă drept motiv pentru tăierea finanțării din PNRR „riscul ridicat” de nerealizare pentru mai multe spitale sau secții noi. „Spitalul de Pediatrie din Constanța nu era în întârziere și putea fi realizat până în 2026. Similar, Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase de la Brașov, clasat pe locul 7 din 49 de proiecte evaluate de Ministerul Sănătății, avea toate șansele să fie realizat în termen cu bani europeni. Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila nu vor, însă, ca românii să aibă spitale moderne și bine dotate, construite cu bani europeni. Motto-ul guvernării Ciolacu-Ciucă-Iohannis: vorbe, nu fapte, incompetență și ticăloșie”, se arată într-un comunicat al USR.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat luni că ajustarea PNRR a diminuat fondurile pentru investițiile în sănătate cu 740 de milioane de euro.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.