Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ - Descinderi în FORȚĂ la suspecții care au vandalizat crucile din Cimitirul Valea Uzului

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Polițiștii fac, joi, percheziții în județele Bacău și Harghita în dosarul deschis în urma acoperirii crucilor eroilor români din Cimitirul Internațional Valea Uzului cu saci negri din plastic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că perchezițiile se desfășoară pe raza județului Bacău.

„Polițiștii de la IPJ Bacău efectuează joi percheziții în județ legătură cu Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, sunt activități din cadrul anchetei”, a spus Crețu.

Citește și: Decizie SURPRIZĂ luată de soția lui Mihai Constantinescu - Soluția DISPERATĂ la care recurge

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că percheziții similare au loc și în județul Harghita, fiind vizate persoanele care au acoperit cu saci negri de plastic crucile eroilor români din Cimitirul Internațional Valea Uzului.

Potrivit acestora, printre persoanele suspecte se numără femeia care în 2017 a protestat în timpul unei vizite a premierului Ungariei, Orban Viktor, la Universitatea de Vară de la Tusvanyos și a fost agresată de alți participanți la manifestare.

Săptămâna trecută, polițiștii băcăuani au declanșat o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri de plastic toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar și monumentul din Cimitirul Internațional Valea Uzului, în cazul căruia UDMR a cerut intervenția premierului Dăncilă.

Ceremonia de inaugurare în Cimitirul Internațional Valea Uzului, din Dărmănești, județul Bacău a fost amânată, primarul susținând că vrea să evite campania electorală. Ministerul Culturii susținea, însă, că autoritățile nu aveau aviz.

Liderul UDMR Kelemen Hunor i-a cerut, la începutul lunii mai, premierului Viorica Dăncilă să oprească denigrarea memoriei soldaților maghiari și să intervină pentru oprirea deciziei Primăriei Dărmănești de amplasare a mormintelor soldaților români într-un cimitir din Harghita, unde sunt îngropați soldați maghiari.

Potrivit UDMR, cimitirul militar aparține comunei Sânmartin și a fost renovat din resursele proprii ale primăriei, din donațiile Ministerului Ungar al Apărării și din contribuții ale unor persoane fizice, fiind amplasate aproximativ șase sute de cruci din lemn, pe care au fost inscripționate numele soldaților maghiari uciși în bătăliile din Valea Uzului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.