Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Descoperire crucială despre atacul asupra echipei Borussia Dortmund

www.si.com
explozie Borussia Dotrmund autocar

Autorităţile germane investighează o legătură islamistă după atacul ţintit de marţi seară asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortumund, relatează media germane şi DPA, potrivit Agerpres.

Conform DPA, Sueddeutsche Zeitung şi posturilor de televiziune WDR şi NDR, la locul atacului a fost găsită o notă prin care era revendicat atentatul şi care făcea referire la atacul cu un camion dintr-un târg de Crăciun la Berlin în decembrie 2016 şi la implicarea avioanelor de luptă germane în conflictul din Siria.

Vezi și: Primele IMAGINI de la locul EXPLOZIILOR: Cum arată autocarul Borussiei Dortmund și jucătorii

Vezi și: ACCIDENT feroviar în Cluj: Un tren de pasageri a lovit un TIR

Totuşi, potrivit Reuters, Sueddeutsche Zeitung citează anchetatori care spun că scrisoarea ar putea fi şi o încercare a celor din spatele atacului de a-i duce în eroare de procurori. Scrisoarea începe cu formula „în numele lui Allah” și avertizează că sportivii și celebritățile germane vor fi pe lista de ținte ale Statului Islamic până când Germania își retrage avioanele din Orientul Mijlociu și închide baza aeriană americană de la Ramstein.

Cotidianul Die Welt a relatat de asemenea că Procuratura Federală a Germaniei se ocupă acum de investigaţia privind cele trei explozii. 

Marc Bartra, fundaşul spaniol al Borussiei, şi un poliţist pe motocicletă care mergea în faţa autocarului au fost răniţi în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.