Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Două cutremure au avut loc, în Bulgaria, joi dimineață

Inquam Photos / Octav Ganea
cutremur

Două seisme au fost înregistrate, joi dimineaţă, în sud-estul Bulgariei, indică Institutul Naţional de Geofizică, Geodezie şi Geografie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe. Seismele s-au produs în zona oraşului Topolovgrad, la graniţa dintre regiunile Iambol şi Haskovo şi au avut o magnitudine de 3, respectiv 3,2 grade pe scara Richter şi o adâncime de nouă kilometri. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, notează Rador.

Și România a fost zguduită de peste 160 de cutremure în ultimele zile

Cutremurul de marți, din Gorj, a avut 160 de replici, a anunțat Constantin Ionescu, directorul INFP.

Potrivit directorului Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul din Oltenia a avut 160 de replici. Anunțul a fost făcut miercuri, după prânz, în timpul unei conferințe de presă.

Anterior, specialiștii INFP au spus că Oltenia nu devine o nouă zona Vrancea. Ei au recunoscut că datele existente nu indicau posibilitatea producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 5,5. Specialiștii analizează cea mare activitate seismică din regiune din ultimele 200 de ani și au anunțat că harta cutremurelor va fi actualizată în zonă în funcție de rezultatele cercetătorilor.

În perioada următoare, în zonele afectate de cutremur vor fi montate trei stații seismice și stații GPS. De asemenea, este puțin probabil ca în zonă să să apară alte cutremure mari în următoarele ore și zile deoarece energia a fost eliberată, au precizat experții INFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.