Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Fost ministru al Comunicațiilor, plângere la SIIJ pe numele lui Kovesi. Fosta șefă DNA, acuzată de represiune nedreaptă și șantaj

BN breaking news justitie

Sorin Pantiș, fost ministru al Comunicațiilor, a depus la SIIJ o plângere împotriva lui Kovesi pe care o acuză de represiune nedreaptă și șantaj. Astăzi, fostul ministru a venit în fața anchetatorilor pentru a da declarații. Plângerea a fost depusă la începutul anului.

El a fost condamnat în dosarul „Telepatia”, cunoscut și ca dosarul ICA.

„Declaraţiile Laurei Kovesi au influenţat în mod direct finalitatea procesului. O bună parte din lucrurile prezentate nu erau foarte bine cunoscute sau foarte bine înţelese în general, ca mod de desfăşurare, ca ilegalităţi şi ca mod de răspundere a fiecărei instituţii a statului. În acest proces nu a funcţionat separaţia puterilor în stat, valabil pentru toate procesele din România. Principalele probleme legate de Kovesi au avut loc în perioada 1 iunie-8 august 2014, pentru că după arestarea judecătorului Stan Mustaţă, dna Kovesi discută despre nevoia accelerării acestui proces, nevoia unei decizii rapide în acest proces, pentru că, vezi doamne, faptele s-ar prescrie în 2014. Un mare fals! Pentru că faptele noastre se prescriu în 2021, conform Noului Cod Penal sau 2022, conform vechiului Cod Penal. Cu toate acestea, dna Kovesi a invocat nevoia accelerării. Totul a avut repercusiuni, din păcate”, a declarat Sorin Pantiş la sediul SIIJ.

Întrebat dacă a fost audiată și Laura Codruța Kovesi, Pantiș a spus că nu știe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.