Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Fostul episcop pe Huși, arestat pentru violarea elevilor seminariști, a fost ELIBERAT

corneliu onilă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a fostului episcop de Huşi, Cornel Onilă, cercetat pentru agresiune sexuală şi viol, ambele în formă continuată. El a fost plasat sub control judiciar.

De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Jitaru Sebastian Cristi, fost călugăr Arhimandrit, cercetat în acelaşi dosar pentru viol, agresiune sexuală şi şantaj. El însă se află în penitenciar unde ispăşeşte o pedeapsă.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Iată minuta ședinței de judecată:

”Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Jitaru Sebastian Cristi şi Onilă Cornel împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curţii de Apel Iaşi, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori – Drepturi şi Libertăţi, pronunţată în dosarul nr.215/45/2020.

Desființează încheierea contestată şi rejudecând:

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

I. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Onilă Cornel.

II. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Jitaru Sebastian Cristi.

În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.b cu referire la art.2151 Cod procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05 iunie 2020.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții’

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, în a cărui rază teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În temeiul dispoziţiilor art.215 alin.2 lit. a și d Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi trebuie să respecte şi următoarele obligaţii:

- să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea organului judiciar;

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

- să nu se apropie de suspecţi, de inculpatul Onilă Cornel, martori ori experţi din prezenta cauză, inclusiv cei ce ar dobândi vreuna dintre aceste calităţi pe durata măsurii preventive şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza dispoziţiilor art.215 alin.3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

Dispune punerea în libertate de îndată a inculpaţilor arestaţi preventiv, după cum urmează:

• Inculpatul Jitaru Sebastian Cristi – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.2/UP din 22 mai 2020 emis de Curtea de Apel Iaşi;

• Inculpatul Onilă Cornel – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.1/UP din 22 mai 2020 emis de Curtea de Apel Iaşi,

dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

Copie de pe prezenta se comunică conform art.215 alin.5 Cod procedură penală.

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă.

Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 05 iunie 2020.”

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.