Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Inspecţia Judiciară, replică la reproşurile DNA

Ultima Ora breaking news

Inspecţia Judiciară reacţionează la acuzaţiile lansate de DNA, cu privire la controlul efectuat la unitatea de parchet în lunile iulie-august.

Vezi şi: Scandalul ia amploare! Kovesi a sesizat CSM. Șefa DNA susține că Inspecția Judiciară a refuzat să o audieze

"Informaţiile referitoare la controalele Inspecţiei Judiciare aflate în desfăşurare au un caracter confidenţial până la aprobarea raportului de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Aşa cum este definit de lege, scopul Inspecției Judiciare este acela de a contribui la îmbunătățirea calității actului de justiție, a eficienței și eficacității sistemului judiciar, prin intermediul unor verificări independente și de evaluare a activității acestuia şi nu acela de a dezbate public aspecte legate de un control în desfăşurare.

Eventualele nemulţumiri ale instanţelor şi parchetelor controlate de Inspecţia Judiciară pot fi valorificate în procedura de formulare şi soluţionare a obiecţiunilor. Orice discuţie anterioara redactării raportului de natură a indica ce valoare probatorie au actele şi lucrările întocmite în timpul unui control este prematură şi ar încălca principiul confidenţialităţii activităţii Inspecţiei Judiciare.

Ne manifestăm regretul că anumite informaţii apar în spaţiul public înainte de a fi dezbătute într-un cadrul instituţional", precizează Inspecţia Judiciară pe Facebook.

Vezi şi: Crapă nervii în DNA: scandalul cu Inspecția Judiciară atinge cote maxime

Laura Codruța Kovesi a sesizat CSM, în urmă cu câteva zile, cu privire la controlul efectuat de Inspecția Judicară la DNA, informează Antena3. În sesizare, Kovesi susține că le-a cerut în mod expres celor de la Inspecția Judiciară să fie audiată, astfel încât instituția pe care o conducere să-și susțină punctul de vedere cu privire la procurorii care au plecat din cadrul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.