Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Jandarmeria a dat amenzi de peste 8.000 de lei la meciul România - Kosovo - 458 de ultrași, identificați

Inquam Photos / George Calin
romania kosovo

Jandarmeria anunță că a dat amenzi de peste 8.000 de lei la meciul România - Kosovo. Cu ocazia meciului de fotbal dintre ROMÂNIA și KOSOVO, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

458 de persoane, care au făcut parte din grupul de suporteri care a comis fapte antisociale și din cauza căruia a fost întrerupt meciul de fotbal dintre echipele reprezentative ale României și Republicii Kosovo, au fost identificate până la acest moment în vederea luării măsurilor legale împotriva celor responsabili de încălcarea cadrului legal în vigoare.

Până la transmiterea acestui comunicat, au fost constatate și întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanților Federației Române de Fotbal și ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situației, astfel încât meciul să fie reluat în condiții de siguranță, fără a-i pune în pericol pe ceilalți spectatori și de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanții Federației Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facțiuni de suporteri pentru conștientizarea riscurilor asociate afișării mesajelor care incită și pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv și riscului de a pierde meciul la ”masa verde”.

Menționăm că, în urma consultării cu reprezentanții UEFA și cei ai Federației Române de Fotbal, s-a hotărât de comun accord ca forțele de ordine să gestioneze această situație prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor și neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens.

După evaluarea situației și obținerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiții de siguranță, fără a exista violențe.

Precizăm faptul că, Jandarmeria Capitalei va acționa de fiecare dată în limitele și strict cu respectarea prevederilor legale în vigoare, având capacitatea operativă de a gestiona orice situație, în limita atribuțiilor conferite de lege.

Jandarmeria București și Federația Română de Fotbal își exprimă speranța că astfel de incidente nu se vor mai repeta și că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie și unitate pentru toți suporterii.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, aproximativ 500 de jandarmi, alături de ceilalți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, au luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, pe timpul desfășurării jocului sportiv în incinta Arenei Naționale, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.