Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Judecătoria Ploieşti a decis prelungirea arestului preventiv pentru Cornel Dinicu

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Cornel Dinicu

Judecătoria Ploieşti a decis prelungirea arestului preventiv pentru Cornel Dinicu şi a arestului la domiciliu pentru Adelina Elena Ilie şi pentru administratorul din acte al complexului, Adrian Ristin, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Instanţa a acceptat astfel cererea procurorilor şi a respins solicitarea lui Dinicu de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar, informează News.ro.

UPDATE - Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova formulată în dosarul penal nr. 393/P/2023. 1.În temeiul art. 236 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul DINICU Cornel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului DINICU Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, a stabilit instanţa.

Şi în cazul celorlalte două persoane, Adelina Ilie şi Adrian ristin, a fost decisă prelungirea măsurii preventiv, respectiv a arestului la domiciliu.

”În temeiul art. 222 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 223 alin (2) Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. (1) şi alin. (3) Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii RISTIN Vitomir-Adrian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen. şi ILIE Adelina-Elena, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv”, a decis instanţa.

Inculpaţii şi procurorul pot formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Judecătoria Ploieşti este aşteptată să se pronunţe luni asupra cererii procurorilor de prelungire a măsurii arestului în cazul celor trei administratori în fapt şi din acte ai complexului Ferma Dacilor, unde, în a doua zi de Crăciun, a avut loc un incendiu în urma căruia opt oameni, inclusiv trei copii, au murit.

Anchetatorii cer judecătorilor prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele celor trei persoane care administrau complexul turistic Ferma Dacilor, inculpate pentru infracţiuni de de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Cornel Dinicu, cel care a înfiinţat şi conducea pensiunea, se află în arest preventiv în timp ce un alt administrator, Adelina Elena Ilie, şi administratorul din acte al complexului, Adrian Ristin, se află în arest la domiciliu din data de 3 ianuarie.

Judecătoria Ploieşti a stabilit termen în acest dosar pentru luni, începând cu ora 11:00.

Opt oameni, între care trei copii, au murit în incendiul care a distrus, în a doua zi de Crăciun, principalul corp de clădire al complexului turistic Ferma Dacilor. În urma anchetei deschise, s-a constatat că pensiunea, ridicată de controversatul om de afaceri Cornel Dinicu, a funcţionat ani la rând fără autorizaţii de securitate la incendiu, dar şi fără autorizaţie de construire. În faţa anchetatorilor, Cornel Dinicu, al cărui fiu a murit în incendiu, a susţinut că focul a fost pus de o mână criminală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.