Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Liberalii cer declaraţie COMUNĂ a Parlamentului pe mesajul Departamentului de Stat al SUA

breaking news stiripesurse.ro

Liberalii reacţionează după ce s-au declarat nemulţumiţi de comunicatul emis de Dragnea şi Tăriceanu în numele Parlamentului României. Drept urmare, PNL cere, într-o scrisoare adresată şefului Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reunirea birourilor parlamentare pentru emiterea unei declaraţii comune, ca replică oficială la mesajul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Citeşte şi: Palatul Victoria, luat cu ASALT de protestatari. Sute de angajaţi ai APIA, manifestaţie înaintea şedinţei de guvern

REDĂM INTERGAL SCRISOAREA ADRESATĂ DE PNL:

"Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal din Senatul României și Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților vă solicită, în temeiul art. 15 alin.(1) lit.a) și lit.d) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului să procedați, de urgență, la convocarea ședinței comune a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru discutarea proiectului de declarație propus de grupurile noastre parlamentare în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului astăzi, miercuri, 29 noiembrie 2017.

Prin proiectul de declarație PARLAMENTUL ROMÂNIEI, și nu persoanele fizice Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, își va exprima voința de a continua parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, de a garanta, prin acțiunea sa legislativă, independența justiției cât și sprijinul pentru lupta anticorupție, prin menținerea cadrului legal aflat în vigoare.

De asemenea, solicităm discutarea, în aceeași ședință comună a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, a încălcării dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Conform dispozițiilor art.13 pct.23, Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în ședință comună pentru a discuta și adopta „declarații, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic”.

La data de marți, 28 noiembrie 2017, președinții celor două camere, precitați, au publicat o declarație, sub titlul „comunicat de presă”, în numele Parlamentului României, prin care au pus în pericol parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Conținutul documentului adus la cunoștință publică se încadrează în dispozițiile art.13 pct.23.

Poziția președinților celor două camere ale Parlamentului este enunțată în mod abuziv și fraudulos în numele Parlamentului. În fapt, s-a produs un abuz de putere prin exercitarea frauduloasă de către președinții Camerei Deputaților și Senatului a unei competențe exclusive a Parlamentului României, reunit în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Singurele atribuții prevăzute de Regulamentul activităților comune pentru cei doi președinți sunt acelea de a convoca Birourile permanente în ședință comună și de a conduce, prin rotație, ședințele comune ale Camerei Deputaților și Senatului. Președinții celor două camere nu pot prezenta declarații sau alte acte cu caracter politic în numele Parlamentului României pentru că nu au o asemenea competență regulamentară.

Poziția comună exprimată de Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către Președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, este iresponsabilă, mânată exclusiv de interese personale în Justiție, fiind de natură să aducă grave prejudicii intereselor strategice ale României.

Pe cale de consecință, este evidentă abaterea disciplinară prevăzută de dispozițiile art. 51 lit. a) și b) din Legea nr.96/2006 republicată, privind statutul senatorilor și deputaților, prin încălcarea dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

În raport cu cele menționate mai sus, reiterăm solicitările ca, de urgență, să faceți aplicarea dispozițiilor art.15 alin.(1) din Regulamentul activităților comune și să procedați la convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaților şi Senatului, care să se întrunească în ședință comună, cât și la discutarea în ședința comună a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului a încălcării dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu."

Citeşte şi: Parlamentarii sar în AJUTORUL românilor cu credite! Lege pentru cei care nu-şi mai pot plăti ratele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.