Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: MAE și Chișinăul amenință cu NATO, după ce Rusia a sugerat că va bombarda podul Galați - Giurgiulești

Ultima Ora breaking news

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) din Republica Moldova condamnă cu fermitate declaraţiile unui reprezentant al Federaţiei Ruse din Herson care a sugerat bombardarea podului de la Giurgiuleşti ca represalii pentru avarierea, într-un atac ucrainean, a unui pod care face legătura regiunii din sudul Ucrainei controlate parţial de ruşi cu Crimeea anexată. Diplomaţia de la Chişinău l-a convocat pentru explicaţii pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, scrie News.ro.

„Astfel de declaraţii sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene îl va convoca, în regim de urgenţă, pe şeful misiunii diplomatice al Federaţiei Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicaţii corespunzătoare”, a declarat MAE de la Chişinău într-o postare pe Twitter.

Autorităţile proruse din Crimeea anexată de Rusia şi din Herson au anunţat joi dimineaţă că forţele armate ucrainene au lovit podul Ciongar care face legătura între peninsulă şi regiune.

Și MAE român a reacționat la declarațiile Rusiei:

MAE Condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al RU în Herson, regiune????????ocupată ilegal de RU. Astfel de declarații la adresa României și Republicii Moldova, vizează și o parte a teritoriului României, aliată a NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război, transmite MAE.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.