Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Ciolacu anunță reforme în MAI: Nu putem, tot bugetul, 93%, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru

Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu parlament

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii MAI, că au convenit nişte principii în ceea ce priveşte reforma şi nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii, astfel că trebuie creat un echilibru. El a mai spus că e normal ca Guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret, scrie News.ro.

Ciolacu spune că MAI se confruntă cu deficit de personal

”În decursul celor 30 de ani de democraţie între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi e normal ca guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret”, a spus premierul Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne.

”Toată discuţia pe care am avut o cu sindicatele, dar şi cu conducerea Ministerului de Interne, cu dl. ministrul, a avut la bază acest principiu şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună care, repet, care vor viza şi ANP ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că acest an are la investiţii de trei ori mai mult faţă de anul trecut. Deci lucrurile trebuie să meargă paralel, trebuie să fie o coerenţă. Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru între investiţii, infrastructura în interiorul MAI. Provocările sunt cu totul altele, lumea se schimbă, suntem într-o dinamică foarte mare”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că au convenit ”nişte principii în ceea ce priveşte reforma”. El spune că anumite drepturi se regăsesc şi la alte catergotrii ocupaţionale Nu (mi-au cerut salarii mai mari) A fost o discuţie, o îngrijorare. E pentru prima oară când vorbim de investiţii majore în interiorul MAI.

Premierul Ciolacu a mai spus că nu a fost o discuţie despre majorări salariale ci a foast una de principiu. ”A fost o discuţie, o îngrijorare în ceea ce priveşte categoria ocupaţională”, a mai spus şeful Executivului, el arătând că este pentru prima oară când discutăm de investiţii majore în Ministerul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.