Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Marcel Vela anunță că premierul Orban a DISPUS ca România să trimită AJUTOARE Greciei în criza migranților: '400 de cizme'

MAI
Marcel Vela

Ministrul interimar al Internelor, Marcel Vela,  a anunțat că premierul Ludovic Orban a decis, la cererea lui Klaus Iohannis, să trimită ajutoare Greciei, care se confruntă cu o criză a migranților.

Citește și: AFACERE PROSPERĂ, chiar sub nasul autorităților: Vânzarea de permise FALSE înflorește ONLINE

"Avand in vedere ceea se intampla in contextul crizei migratiei si a refugiatilor, in aceeasi sedinta si hotarare am hotarat cateva lucruri legate de aceasta criza a migratiei din Grecia. Am discutat astazi cu domnul presedinte Klaus Iohhanis care a dispus sa oferim un ajutor Greciei, iar domnul prim-ministru Ludivic Orban a hotarat sa oferim ajutor din rezervele Agentiei Nationale de Rezerve de Stat.

Acest ajutor destinat Republicii Elene se face in baza solicitarii primite prin Mecanismul European de Protectie Civila sub rezerva acceptarii acestuia de catre autoritatile elene, conform procedurilor aplicabile in acest caz. Este vorba de 100 de corturi, 400 de paturi, 400 saci de dormit, 400 de paturi, 400 de saltele, 800 de cearceafuri, 400 de cizme, 400 de pelerine de ploaie, ajutoare intr-un cuantum aproximativ de 25 de tone si o valoare de 1.000.050 de lei. Transportul acestor materiale in Republica Elena va fi facut si cu sustinerea UE, 75% din acest transport fiind suportat in cadrul Mecanismului European de Protectie Civila si 25% de catre Guvernul Romaniei.", a declarat Marcel Vela.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.