Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Miliardarul și politicianul Olivier Dassault A MURIT într-un accident de elicopter

Yahoo News
Olivier Dassault

Omul politic francez miliardar, Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault - producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale - şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest), relatează AFP şi Reuters, citând surse parlamentare şi apropiate anchetei.

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit şi el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform aceloraşi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,), în vârstă de 69 de ani. "Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi ", a scris şeful statului în mesaj.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, deplasându-se la locul accidentului.

Mai multe personalităţi au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, şi nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca deţinătorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.