Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Aviz favorabil pentru familia tradițională în Constituție

coalitia pentru familie

Comisia juridică a Camerei Deputaților, prima cameră sesizată, a acordat un aviz favorabil, cu 17 voturi pentru, unul împotrivă și o abținere, inițiativei cetățenești de modificare a Constituției, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Inițiativa va ajunge cu aviz favorabil la votul din plenul Camerei Deputaților, după care va ajunge la Senat, camera decizională în acest caz.

Deputații juriști au respins amendamentul propus de câțiva reprezentanți PNL, care doreau separarea noțiunilor de familie și căsătorie, ca o portiță pentru parteneriatul civil.

„Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, prin măsuri economice şi sociale, inclusiv prin încheierea căsătoriei. Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat și o femeie, având la bază egalitatea între soţi, dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, era amendamentul propus de deputatul PNL Gabriel Andronache și de deputata Valeria Schelean, care a fost respins.

„Atunci cand ai un articol intitulat familia, in cadrul lui trebuie sa ai o definitie a familiei. Amendamentul dumneavoastra exclude definitia familiei si o include pe cea a casatoriei. Denaturati complet scopul initiativei cetatenesti. Chiar sunt curios daca o initiativa cetateasca poate sa fie schimbata prin amendamente. Exista riscul sa fie aprobata de Parlament diferit de cum au dorit cetatenii. Orice modificare, chiar daca pare benefica, risca sa nu mai fie adoptata prin referendum”, a declarat Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, cu privire la amendamentul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.